Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Cvketel-kopen.nl Informatie en advies over het aanschaffen van een CV ketel kopen
Cvketel-kopen.nl

Soorten

Er zijn verschillende soorten CV ketels waar je uit kunt kiezen. De voorkeur wordt gegeven aan de zogenoemde doorstroommodellen. De meeste soorten CV ketels in Nederland zijn voorzien van deze techniek. Een doorstroommodel blijft warm water produceren zolang het openstaat.

In tegenstelling tot een combiketel met opslagvat hoef je dus geen rekening te houden met andere personen in een huis en het warm water ‘delen’. Iedereen in een huishouden kan zolang hij of zij wilt onder de douche staan. Andere modellen zijn hierdoor niet populair. In andere landen zoals bijvoorbeeld Canada wordt er juist veel van die CV ketels met een opslagvat verkocht. In Nederland is het verstandig om een doorstroommodel te kiezen, gezien je je huis in de toekomst wellicht wilt verkopen is het dus verstandig dit te doen.

HR ketels

De meest verkochte CV ketel in Nederland is de zogenoemde Hoog Rendement ketel (HR ketel). Tijdens de verbranding wordt condens gebruikt voor de verwarming dat net voor dat extra rendement zorgt. Er is daarom ook een afvoerkanaal van het condens nodig.

VR ketels

De Verbeterd Rendement ketel (VR ketel) is een product dat door een select groep mensen gebruikt wordt. Omdat het vocht tijdens de verbranding niet efficiënt gebruikt wordt voor extra rendement zoals bij een HR ketel is er bij dit type geen afvoerkanaal voor het condens nodig. In oude gebouwen is dit model ideaal, omdat in dat geval het rookafvoerkanaal gebruikt kan worden. De grotere merken maken dit type CV ketel niet meer en kun je dit model alleen van een specifiek merk kopen.

HRe-ketel

Een HRe of Micro-warmtekrachtkoppeling (micro-WKK) is een CV ketel dat in eerste instantie elektriciteit opwekt en wordt het water dat hierbij gebruikt wordt gebruikt om het huis te verwarmen. Het is met dit type CV ketel mogelijk om een hoger rendement te halen; in sommige gevallen tot wel 15% meer rendement dan een gewone HR ketel. Dit model is vrij nieuw en de aanschafkosten zijn wellicht zo een 60% hoger.

Overige modellen

Er zijn nog een tal van andere modellen waaruit je kunt kiezen. Afhankelijk van de situatie in je huishouden is het wellicht verstandig om geen standaard HR combiketel te kiezen. In uitzonderlijke situatie kan het namelijk voorkomen dat het niet mogelijk is om de bovenstaande ketels te kopen. Dan kun je kijken naar andere modellen binnen deze categorie. Een CV monteur kan je hier meer over vertellen.

Een huishouden of bedrijf kan tot 20% op de aanschafkosten van een CV ketel besparen door offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken.

 

Offertes voor een cv-ketel ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs