Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Cvketel-kopen.nl Informatie en advies over het aanschaffen van een CV ketel kopen
Cvketel-kopen.nl

Asbest in CV ketels?

Ook bij je CV ketel kan het voorkomen dat er asbest is. Het asbest zit dan in een asbestplaat. Het kan zijn dat deze onder en of achter de CV ketel is geplaatst. De reden hiervoor is simpelweg omdat het asbest erg sterk is, flexibel en tevens erg geschikt om te isoleren. Het is natuurlijk verstandig om deze plaat te verwijderen om zo een asbest vrije ruimte te krijgen. Ontdek de mogelijkheden en zie ook hoe jij een goede asbestspecialist kunt inschakelen om het asbest weg te laten halen.

CV ketel

Als je een verwarming hebt in je huis dan zal je zeer waarschijnlijk ook een CV ketel hebben. Een CV ketel is belangrijk om je huis mee te verwarmen. Een CV ketel wordt met gas gestookt en zorgt er dan voor dat het water warm wordt. Het water stroomt vervolgens door de woning via de centrale verwarming om vervolgens het huis te verwarmen. Een lekker warm en aangenaam huis is natuurlijk erg belangrijk.

Asbest uit CV ketel verwijderen?

Nog steeds gaan er jaarlijks duizenden mensen alleen in Nederland al dood aan de gevolgen van asbestblootstelling. Het klinkt dramatisch. We willen je echter waarschuwen voor de mogelijke gevolgen van het inademen van de stofdeeltjes van asbest. Ze nestelen zich in de longen en kunnen daarna niet meer uit het lichaam gaan. Het kan vele jaren duren voordat je trouwens hier last van krijgt. Als je zelf asbest gaat verwijderen dan is het belangrijk om beschermende kleding te dragen en ook om je luchtwegen goed te beschermen. Let er wel op dat er bepaalde voorwaarden zijn als je van plan bent zelf asbest te verwijderen. In specifieke gevallen is het namelijk wel toegestaan om dit te doen.

Lees verder op website: asbest in CV ketel en Rijksoverheid.

Een alternatief voor gas?

Het is tegenwoordig ook mogelijk om de kosten te beperken van het stoken van gas door te kiezen voor een zonneboiler. Een zonneboiler zorgt ervoor dat het water (voor)verwarmd wordt en daarna door de CV ketel gaat om vervolgens het huis te verwarmen.

De asbest in de CV ketel weg halen

Het is mogelijk om een specialist in te schakelen om het asbest verwijderen in de CV ketel te laten doen. Kijk naar de mogelijkheden en vraag bij verschillende specialisten een offerte op. Echter is dit niet altijd mogelijk en dien je in dat geval een nieuwe CV ketel aan te schaffen.

Een nieuwe CV ketel kopen?

Door de jaren heen zijn de CV ketels steeds beter geworden en gemaakt. Het is soms belangrijk om wat geld te investeren om zo geld te besparen. Het is mogelijk om dit te doen door een nieuwe ketel te kopen met een hoger rendement. Een hoger rendement zorgt ervoor dat de kosten van het verbruik van gas omlaag gaan en je elk jaar op de energienota gaat besparen.

Een huishouden of bedrijf kan tot 20% op de aanschafkosten van een CV ketel besparen door offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken.

 

Offertes voor een cv-ketel ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs