Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Cvketel-kopen.nl Informatie en advies over het aanschaffen van een CV ketel kopen
Cvketel-kopen.nl

HRe-ketel kosten

Als je een HRe-ketel gaat kopen dan wil je natuurlijk graag de kosten kennen. Graag geven we je een beeld van welke kosten je mag verwachten. Het is echter verstandig om bij meerdere bedrijven een offerte op te vragen voor een HRe ketel. Hierdoor krijg je een beter beeld van de kosten welke jij gaat maken in plaats van een algemeen gemiddelde.

Welke kosten mag je verwachten?

Als je een HRe-ketel gaat kopen dan mag je een investering van rond de €10000 euro verwachten. Daarnaast moet je rekenen op installatiekosten van €800 euro tot €1000 euro. In totaal is het dus een fikse investering om voor een HRe-ketel te kiezen, echter heeft deze kleine energiecentrale wel meer te bieden dan een gewone HR ketel.

Hoeveel bespaar je met een HRe-ketel?

Als je kiest voor een HRe-ketel en jaarlijks rond de 1900 m3 aan gas verbruikt dan zul je zelf ongeveer 3500 kilowattuur aan stroom opwekken. Dit betekent dat je op de stroom rekening rond de €500 euro gaat besparen. Om het helemaal eerlijk te houden is het goed om te weten dat je wel iets meer gas verbruikt. Netto is daardoor de besparing op het stroom rond de €400 euro. Als je trouwens meer stroom produceert dan je verbruikt wordt dit aan het net teruggeleverd en krijg je hier een vergoeding voor. Door de kosten en opbrengsten te kennen kun je een keuze gaan maken of een HRe-ketel ook echt iets voor jou is.

Een huishouden of bedrijf kan tot 20% op de aanschafkosten van een CV ketel besparen door offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken.

 

Offertes voor een cv-ketel ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs